Agricola Ferraris - Italien

Agricola Ferraris - Italien

Vinhusets historie starter med at oldefar Louis rejser til Amerika for at grave guld. Oldemor Teresa må blive hjemme i Piemonte for at passe familien, og holde liv i familiens vinproduktion. Det lykkedes ganske godt, så da Louis atter vender hjem med udbyttet i hånden, kunne han realisere familiens drøm om, at opkøbe og grundlægge vinhuset som vi kender i dag: Ferraris i Castagnole d´ Asti. Det er i dag stadig et familiedrevet vinhus, med Lucca og Chiara ved roret. Lucca Ferraris er 4. generation i vinhuset og sammen med Chiara er de firstmovers og innovative i deres vinproduktion.

De laver karakteristisk vin for området og lægger stort vægt på de gamle traditionelle druer for Piemonte, især druen Ruché, som er vigtig for deres signatur vine. Ruché druen bruges primært i Piemonte og dele af Frankrig og Lucca er kendt i Piemonte som ”MR. Ruché”, da han producerer de mest bemærkelsesværdige Ruché-vine. 

De har gennem årene opkøbt flere marker og gårde beliggende på de mange små ”bjergtoppe” i det meget smukke område af Piemonte og de producerer kun vine fra egne marker. 

www.ferrarisagricola.com