Encomienda de Cervera - Spanien

Encomienda de Cervera - Spanien

La Encomienda de Cervera ligger lige udenfor den gamle by Almagro, kun 17 km fra Ciudad Real i regionen La Mancha.

Vingården ligger frodigt i den udslukte vulkan Maar de la Hoya. Et utroligt smukt naturområde omkranset af dale og bjerge med flere søer og en unik flora med blomster, planter og masser af aromatiske krydderurter, som rosmarin og timian. Alt dette har stor indflydelse på vingårdens terroir.

Hovedhuset er den smukkeste royale herregård omkranset af en gårdhave, en blomsterhave, flere vandløb, springvand og et smukt lille kapel, som jævnligt lejes ud til bryllupper.

Her dyrkes traditionelle druer som Tempranillo, Viura og nye sorter som Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot , Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc og Graciano. Et moderniseret vinhus som dog har beholdt de gamle cement tanke, hvor de fleste af vinhusets vine får den malolaktiske fermentering.

Vinhuset har en stor produktion af olivenolie, størstedelen af oliventræerne er plantet for mere end 200 år siden. Ligeledes har vingården en mindre, men eksklusiv produktion af specielle oste, hvor mælken primært kommer fra specielle sorte får.

I dag er det den ældste datter Horten, som repræsenterer vinhuset. Horten er uddannet ingeniør og har arbejdet en del år i Brasilien. Lige indtil far kaldte hende hjem, han mente tiden var inde til, at hun skulle forny olivenolie produktionen og stå for vinhuset.

 www.encomiendadecervera.com