Fragas de Lecer - Spanien

Fragas de Lecer - Spanien

Fragas do Lecer

 

Dette lille vinhus ligger tæt på Portugal i D.O. Monterei, er region i Galicien der er værd at lægge mærke til, her produceres geniale vine.  Vinen dyrkes på skråninger hvor jordbunden er fyldt med granit som gør druerne saftige, mineralske og gavmilde. Samtidig drykes der også i sand og skifer som tilsammen giver vinene en stor kompleksitet. Området med de bedste vine er småt så vine herfra skal nydes.

 

Specielt fra dette område er druen Godello meget anerkendt . Huset fremstiller en vin på 100% Godello, en hvid på Godello og Treixadura og en rødvin på 100% Mencia som er frisk, sprød, saftig og fyldig.  Vinhuset har nogle af de ældste vinstokke for området både Godello og Mencia dyrkes også på stokke som er mellem 30 og 50 år gamle.

 

Fragas do Lecer praktiserer økologisk jordbrug med maksimal respekt for vinmarkerne og minimal indblanding.

 

Der har været dyrket vin i området siden det 12. århundrede og området er ikke et man så ofte hører om. Her har man det godt ved at være lidt tilbageholdende.

 

Landskabet pirrer til fantasien om at her har bestem været beboet af de glade galler som vi kender fra historiebøgerne og Asterix.