Pietro Beconcini Agricola - Italien

Pietro Beconcini Agricola - Italien

Pietro Beconcini Agricol er grundlagt af den nuværende indehaver Leonardo's bedstefar. Leonardo står i dag sammen med sin kone Eva for drift, salg og udvikling af vineriet.
Vingården var den første selvstændige vinproducent i San Miniato i provinsen Pisa. 
Leonardo har valgt at følge traditionen og dyrke lokale druer på oprindelige vinstokke for området. Dette er en prioritet og beslutning, som er vigtig at tænke ind i fremtiden og ikke kun den nærmeste fremtid, da vinstokke ofte har et længere liv end dem der dyrker dem.
Den filosofi mærkede han selv, da han på vingården havde arbejdet med en drue som ingen kunne navngive. I 13 år havde Leonardo produceret fantastisk vin på denne drue, en vin han kaldte ''X''. I 2004 besluttede han at få foretaget en DNA-analyse af druen, selvom dette er en meget kostbar proces. Resultatet var meget overraskende, da druen viste sig at være den spanske Tempranillo drue.
 
Druerne Leonardo også arbejder med er Sangiovese, Malvasia Nera og Tempranillo. Disse giver i den kompakte hvide lerjord med tæt forekomst af maritime fossiler og sandsten en meget fyldig og afbalanceret autentisk Toscana vin. Produktionen er i 2019 udvidet med hvidvinsproduktion og er fra året 2017 certificeret økologisk. 
 
En virkelig klassisk Toscana producent.