Weingut Stefan Müller

Weingut Stefan Müller

Weingut Stefan Müller finder man i Konz, Saar.


Mosel er et smukt og malerisk område, hvor man føler sig hensat til en helt anden tidsalder og man er ikke i tvivl om, at her hersker de bedste Riesling druer. 


Denne 10 hektar store vingård drives allerede af tredje generation, nemlig Stefan Müller og hans hustru Johanna. De to unge mødtes i New Zealand hvor de begge var på "vin-opdragelse", han som winzer og hun som sommeliere.


 Sammen har de et fint parløb på vingården, hvor de udvikler og producerer deres fantastiske og saftige riesling vine. Stefan Müller lægger stor vægt på kvalitet og traditionelt håndværk, hvor vinproduktionen primært kommer fra gamle vinstokke. De anvender ikke herbicider og syntetisk gødning i markerne. Størstedelen af druerne håndhøstes og sorteres omhyggeligt, så kun den bedste kvalitet af druer kommer i kælderen. 


Deres omhyggelige arbejde og høje kvalitetsniveau resulterede i en vigtig anerkendelse, da de blev udnævnt til "Årets opdagelse i 2018" i vinguiden Gault & Millau. Müller vingård

Den 10 hektar store vingård er nu i tredje generation. Riesling udgør som dronning af druerne af de hvide vindruer omkring 80% af vinmarkerne. Ved udvidelsen af ​​vine lægger Stefan Müller stor vægt på kvalitet og håndværk. Der lægges særlig vægt på de gamle vinstokke, der bevares af overbevisning. I vinmarkerne undgås generelt herbicider og syntetisk gødning. Høsten sorteres omhyggeligt for kun at bringe den bedste kvalitet i kælderen og være i stand til at undvære nogen behandlings- eller finingsmidler. Fermentering sker udelukkende med vild gær, i den klassiske Fuder-tønde eller i en rustfri tank

 

“Årets opdagelse” i Gault & Millau

Til vores overraskelse og stor glæde blev vi udnævnt til "Årets opdagelse 2018" af den berømte Gault & Millau vinguide. Vi er utroligt glade for denne titel og den tilhørende påskønnelse af vores arbejde på og med vingården. Ikke kun føler vi os meget beærede, men også Saar Riesling får ny opmærksomhed og får flere og flere fans over hele Tyskland. Vi tager denne pris som en yderligere motivation for at give det bedste til vores vin hvert år og ser frem til yderligere udvikling i fremtiden - mange tak!

Vinavlsområde

Koncertdalen

Den maleriske Konzer Tälchen er formet af vindyrkning i 2000 år og leverer sammen med Riesling-vinene nogle af landets mest kvalitativt vigtige hvidvine. Det ekstraordinære klima og jordforhold i den nedre Saar-dal er ansvarlige for dette. Ud over de optimale klimatiske forhold er det den blå Devonian-skifer, som vinstokke vokser på, der giver Saar-vinens umiskendelige karakter og gør den til en af ​​de mest populære hvide vine i verden blandt eksperter.