4 produkter
Chardonnay 234 2021
NormalprisChardonnay - 234
ENATE
Type: Hvidvin
Årgang: 2021
Druer: Chardonnay
Fad: kort fermentering ved 24 grader og lagring i ståltanke
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Frugtig og frisk, karamel.
Karakter: Meget aromatisk, æble, fersken, passion. Klar og frisk mineralsk bund rundet med honning.
Velegnet: Som starter, tapas, fjerkræ, fisk & skaldyr.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 8-12º
Chardonnay Barrica 2021
NormalprisChardonnay Barrica
ENATE
Type: Hvidvin.
Årgang: 2021
Druer: Chardonnay.
Fad: 7 mdr. på franske egefade og derefter 6 mdr på flaske.
Farve: Smuk moden gul.
Næse:Duft af hasselnød, ristet brød, let røg, tropiske frugter, som ananas og grape.
Karakter: Cremet og udvikler tydelig fad i munden med en fin balance mellem frisk syre og ristet krumme.
Velegnet: Til fed fisk, lyst kød, gode oste og røg.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 8-12º
Gewürztraminer 2017
NormalprisGewürztraminer
ENATE
Type: Hvidvin
Årgang: 2017
Druer: Gewürztraminer.
Fad: Druerne ankommer til vingården i perfekt stand og med optimal modenhed. Efter destemming (fjernelse af stilkene) og let knusning/pres af druerne i en pneumatisk (pressemaskine). Her forbliver mosten og skallerne sammen i fem timer for at optimere “skinkontakt”. Drueskallerne fjernes ved hjælp af naturlige dekantering ved 8 ºC og herefter gennemgår mosten gæring i rustfri ståltanke ved temperatur på 15 ºC.
Farve: Strågul med grønne reflekser.
Næse: Aromatisk & karakteristik for druen med balance af honning og blomsternoter.
Karakter: Insisterende og blød i munden med roser og krydderurter. Rundes silkeblød og meget fyldig. En vin der udvikler sig fantastisk i flasken og viser meget karakter med en fyldig blomstersymfoni.
Velegnet: Ideel til sommermiddage, det asiatiske køkken og gode oste.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-18º
UNO Chardonnay 2012
NormalprisUNO Chardonnay
ENATE
Type: Hvidvin.
Årgang: 2011
Druer: Chardonnay. Udelukkende fra Planacor vineyard som har et helt specielt "Middelhavs" mikroklima.
Lagring:
Skallerne på druerne brydes forsigtigt og mosten løber ud af druerne over en periode på 60 timer (Free run Juice). Den alkoholiske fermentation starter i små franske egetønder (finkornet eg, 1,5 cm tykke) ved 18º. Alle tønder er udstyret med en kølespiral af rustfrit stål for at holde en konstant temperatur. . Derefter modnes mosten på Franske barriques i 20 måneder med jævnlig Batonage on less. (Gærrester). Vinen har derefter 13 måneders hvile i ståltanke før vinen tappes på flaske.
Farve: Smuk dyb moden gul.
Næse: Duften er tung og insisterende med en kontinuerlig strøm af moden fersken, tørrede frugter, mandler, nougat og mørk aromaer. Ristede nuancer med karakter fra aldring på fad.
Karakter: Frisk og dyb i munden med stor krop og tydelig alder. Flot og stor smag.
Velegnet: Til fed fisk, let kød, gode oste og røg. Blot til nydelse og meditation.
Alkohol: 15,5%
Serveringstemperatur: 8-12º