Sutto er en virksomhed grundlagt af en stærk og aktiv familie. Familien er tæt forbundet med deres land og 100% dedikeret til at få de fineste og bedste druer dyrket på deres vingårde. Vinhuset ligger ikke langt fra Venedig i Po dalen. Området er et frodigt og frugtbart landbrugsområde, der er præget af gamle traditioner omkring dyrkning af vin. Der har været dyrket vin i dette område i mere end 2000 år.
Sutto familien har dyrket vin i området siden 1930, men har også gennem årene opkøbt jord bla. i området omkring Raboso Piave, hvor der producers mange store traditionelle vine, og højderne ved Conegliano-Valdobbiadene , der grænser op til Slovenien. Dette område er hjemland for Italiens bedste Prosecco. I Friulano Collio produceres nogle af verdens bedste hvide vine.
I dag er vinhuset en veludviklet og moderne virksomhed, der drives af brødrene Stefano og Luigi. De fremstiller vine af høj kvalitet. De dyrker jorden ud fra moderne principper, men stadig med respekt og stolthed for traditioner og naturen. Brødrene har også en anden stolthed, deres restaurant, Ca´ Landello, som regnes af en af det absolut bedste I Venedig området. De driver et hotel og 4 caféer, Osteria og har 2 vin-outlet i nærheden af Venedig. Familie, smag, vin og høj kvalitet er nøgleord.
www.sutto.it
11 produkter
Dogma Rosso IGT delle Venizia 2013
NormalprisDogma Rosso
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin
Årgang: 2013
Druer: Cabernet 50% - Merlot 50%
Lagring: 18 mdr på egefade.
Farve: Dyb klar rubinrød.
Næse: En evolution af perfekt kombination mellem Cabernet og Merlot i bedste Bordeaux tradition, med underliggende grønne urteagtige noter der ikke overgår noterne af lyserøde blomster og violet. Tertiary noter af vanilje, kakao og tobak i en vellavet vin.
Karakter: Tør, dyb, intens, velbalanceret med stor krop, personlighed og elegance.
Velegnet: Stegt og grillet kød, vildt, modne oste, ren nydelse.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º
Cabernet IGT della Venezie 2022
NormalprisCabernet IGT
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin stål gæring.
Årgang: 2022
Druer: Cabernet Sauvignon.
Lagring: Efter en mellem lang maceration og periodiske push downs lagere vinen i ståltanke indtil den er klar til at komme på flaske.
Farve: Dyb rubinrød.
Næse: Stærk karakter, kirsebær brombærmarmelade.
Karakter: Harmonisk, blød, vel balanceret med lette tanniner. Super saftig.
Velegnet: Kolde og varme kødretter.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º
Batiso Prosecco DOC Extra Dry Valdobiadene
NormalprisBatiso Extra Dry
SUTTO / Valdobbiadene
Type: Prosecco
Årgang: 2019
Druer: Glera
Fad: Udvalgte og håndplukkede druer. Efter tørring i bakker, lagres vinen 12 mdr. i franske egefade og derefter 12 mdr. i flaske.
Farve: Let strågul
Næse: Frugtig med noter af æble, ærteblomster og honning.
Karakter: Let frisk og blød med fine elegante bobler. Disse lækre bobler kaldes også ”The Pearl of Veneto”
Velegnet: Aperitif, fisk og salater.
Alkohol: 11%
Serveringstemperatur: 6-10º
Pinot Grigio IGT delle Venezie 2020
NormalprisPinot Grigio IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Pinot Grigio
Fad: Kold første maceration og soft press på duerne, anden maceration ved lidt højere temperatur forbliver mosten sammen med gæren og man laver en lees stirring hvor man på godt dansk røre rundt i “gryden” ståltanken ved jævne mellemrum indtil vinen er klar til at komme på flaske.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Markant duft af modne ferskner, stikkelsbær, Camille og friske krydderurter.
Karakter: Elegant, frisk og let tør, vel balanceret. .
Velegnet: Super til lette retter med krydderurter, også til fisk og skaldyr, gerne fra grill.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º
Chardonnay IGT delle Venezie 2020
NormalprisChardonnay IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Chardonnay
Fad: Gæring 8-10 timer i ståltank derefter lagres i ståltanke.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Fin aromatisk duft med noter af banan, abrikos, ananas og søde gule blomster.
Karakter: Blød, rund, frugtig og frisk.
Velegnet: Som starter, til fjerkræ, fisk og lette oste.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º
Merlot IGT delle Venezie 2018
NormalprisMerlot IGT
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Druer: Merlot
Lagring: Efter en mellem lang maceration og periodiske push downs lagere vinen i ståltanke indtil den er klar til at komme på flaske.
Farve: Dyb rubinrød.
Næse: Røde frugter, blomme, kirsebær, krydderier som peber og kanel.
Karakter: Intens med modne røde frugter og tanniner.
Velegnet: Fyldige salater, god burger, rødt kød og mørkt fjerkræ.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º
Campo Sella IGT della Venize 2016
NormalprisCampo Sella
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Druer: Merlot
Fad: 18 mdr. på egefade.
Farve: Mørk og klar rubinrød.
Næse: Skovbær, brombær og let krydret.
Karakter: Vin med karakter og gennemslagskraft.Tør, rund og dyb med lang eftersmag. Noter af sort peber, kanel og tertiary noter af træ og læder.
Velegnet: Grill, kød og vildt.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º
Ultimo passito di Manzoni Bianco IGT Veneto 2012
NormalprisUltimo
SUTTO / Venedig
Type: Sød hvidvin
Årgang: 2012
Druer: Manzoni Bianco..
Lagring: Denne vin stammer fra nøje udvalgte druer som håndhøstes og tørres naturligt, for at kunne producere denne ekstraordinære vin som lagres længe i barriques for en flot raffieneret vinoplevelse.
Farve: Gylden honning.
Næse: Kandiseret frugt, vanilje, honning og en duft af middelhavets og østens krydderier.
Karakter: Sød med nøddeagtig smag, et tvist af ristet brød og honning, østens elegante krydderier.
Velegnet: Ost, Foie Gras, frugt, nødder og dessert. Kan også bare nydes afkølet.
Alkohol: 14% (Flaske str. 375ml)
Serveringstemperatur: 8-12º
TT Amarone della Valpolicella DOCG 2014 Veneto
NormalprisTT Amarone delle Valpolicella
SUTTO
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Druer: Corvina, Corvione og Rondinella.
Fad: Udvalgte og håndplukkede druer. Efter tørring i bakker, lagres vinen 12 mdr. i franske egefade og derefter 12 mdr. i flaske.
Farve: Dyb og intens rubinrød.
Næse: Fyldig duft af røde frugter blended med strejf af lakrids og chokolade.
Karakter: Insisterende og fyldig ren med klare tanniner, æterisk og ensartet i de sødlige toner hvor man også fornemmer sorte kirsebær.
Velegnet: Perfekt meditationsvin, til godt kød, trøffel og lidt usædvanligt: helt perfekt til Risotto alle Milanese.
Alkohol: 15,5%
Serveringstemperatur: 12-18º
Valpolicella Ripasso DOC 2017 Veneto
NormalprisTT Valpolicella Ripasso
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin.
Årgang: 2017
Druer: Corvina, Corvinone og Rondinella.
Fad: Håndplukkede druer, høstet ultimo september-medio oktober. Traditionel kontakt med "Amarone" druer i få dage, hvor anden gæring finder sted. Derefter min. 18 mdr. på franske egefade.
Farve: Livlig og intens rubinrød.
Næse: Intens og elegant aroma med dybe noter af rød solmoden frugt som hindbær og blomme.
Karakter: Velbalanceret, varm og intens med sødlige tanniner, en varm elegant krydret og ristet eftersmag..
Velegnet: Perfekt til langtidstilberedt kød, grillet kød. Perfekt meditationsvin.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-18º