Pietro Beconcini Agricola

Pietro Beconcini Agricola er grundlagt af den nuværende indehaver Leonardo's bedstefar. 
Leonardo står i dag sammen med sin kone Eva for drift, salg og udvikling af vineriet.
Vingården var den første selvstændige i den lille, men vigtige by San Miniato i provinsen Pisa. Her hvor Toscana, maden , vinen, kulturen og landskabet oser af passion og livsglæde, præcis som Eva & Leonardo.
Leonardo har valgt at følge traditionen og dyrke lokale druer på oprindelige vinstokke for området, dette er en prioritet og beslutning, som er vigtig at tænke ind i fremtiden og ikke kun den nærmeste fremtid, da vinstokke ofte har et længere liv end den der dyrker dem.
Den filosofi mærkede han selv, da han på vingården havde arbejdet med en drue som ingen kunne navngive. I 13 år havde Leonardo produceret fantastisk vin på denne drue, en vin han kaldte ''X''. I 2004 besluttede han at få foretaget en DNA-analyse af druen, selv om dette er en meget kostbar proces. Resultatet var meget overraskende, da druen viste sig at være den spanske Tempranillo drue.
Druerne Leonardo arbejder med Sangiovese, Malvasia Nera og Tempranillo giver i den kompakte hvide lerjord med tæt forekomst af maritime fossiler og sandsten en meget fyldig og afbalanceret autentisk Toscana vin. En fantastisk klassisk rødvinsproduktion. En af de bedste i området. Produktionen er i 2019 udvidet med hvidvinsproduktion og er fra produktionen 2017 certificeret økologisk.

Virkelig en klasse producent.

 www.pietrobeconcini.com

1 produkt

1 produkt