
Vinhusets historie starter med at oldefar Louis rejser til Amerika for at grave guld. Oldemor Teresa må blive hjemme i Piemonte for at passe familien, og holde liv i familiens vin produktion. Det lykkedes ganske godt, så da Louis atter vendet hjem med udbyttet i hånden, kunne han realisere familiens drøm om, at opkøbe og grundlægge vinhuset som vi kender i dag: Ferraris i Castagnole d´ Asti. Det er i dag stadig et familie drevet vinhus, med Lucca og Chiara ved roret. Lucca Ferraris er 4. generation i vinhuset. Lucca og Chiara er virkelig firstmover og super innovative.
De laver karakteristisk vin for området og lægger stort vægt på de gamle traditionelle druer for Piemonte, især druen Ruché, som er vigtig for deres signaturvine. Ruché druen bruges primært i Piemonte og dele af Frankrig. Lucca er kendt i Piemonte som ”MR. Ruché”, da ha produceret de mest bemærkelsesværdige Ruché-vine. De har gennem årene opkøbt flere marker og gårde beliggende på de mange små ”bjerg toppe” i det meget smukke område af Piemonte. De producerer kun vine fra egne marker.
3 produkter

Bisou 2020 Piemonte Viognier DOC
NormalprisBisou DOCG
-
Druetype: 100 % Viognier. (Hvidvin)
-
Produktionsområde: Castagnole Monferrato, Asti, Piemonte, Italien
-
Jordbund: Blandt andet ler og rød sand
-
Højde over havet: cirka 250 meter.
-
Udbytte: forholdsvis lavt, for at fremelske god koncentration.
-
Gærings‐/lagringsproces:
-
Blid presning af druerne.
-
1/3 fermenteret på nye tonneaux (egetræsfade), 2/3 i ståltanke.
-
Modning over mindst 12 måneder på bærmen (“fine lees”) med regelmæssig omrøring (“batonnage”).
-
Flaske lagring: ca. 18 måneder.
-
Næse:
Forestil dig at, bølgebrus af sommerfrugter og blomstervæv stiger op af glasset:
-
Først slår en saftig bølge af moden fersken og abrikos dig med fuld kraft.
-
Dernæst folder subtile florale noter sig ud — limeblomst og hvide blomster med en let honningagtig parfumeret undertone.
-
Der er også et strejf af honning og tertiære aromaer som vanilje, som antyder fadlagringens bidrag.
-
Farven i glasset er gylden gul med undertoner af sollys, som om vinen bærer dagslys indeni.
Karakter:
-
Smagen er rund og generøs — vinøs, med fyldig tekstur og en cremet fornemmelse på tungen.
-
Der er frisk syre, men ikke overvældende; den balancerer den rigdom, der kommer fra frugt og fad fint.
-
Middelkrop med god kompleksitet: frugt, blomster og fad spiller sammen — man kan ane eksotiske frugttoner, blomster, et let krydret præg.
-
Eftersmag: rimelig lang, frisk men med varme, hvor frugten og de florale noter bliver hængende, og evt. lidt krydderi/bitterhed mod slutningen giver kant.
Velegnet:
-
Går godt til: lettere fiske- og skaldyrsretter, hvide kødretter, milde oste; også passende som aperitif.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 10-12º så de fine noter og friskhed træder frem.

Bisou 2021 Piemonte Viognier DOC
NormalprisBisou DOCG
-
Druetype: 100 % Viognier. (Hvidvin)
-
Produktionsområde: Castagnole Monferrato, Asti, Piemonte, Italien
-
Jordbund: Blandt andet ler og rød sand
-
Højde over havet: cirka 250 meter.
-
Udbytte: forholdsvis lavt, for at fremelske god koncentration.
-
Gærings‐/lagringsproces:
-
Blid presning af druerne.
-
1/3 fermenteret på nye tonneaux (egetræsfade), 2/3 i ståltanke.
-
Modning over mindst 12 måneder på bærmen (“fine lees”) med regelmæssig omrøring (“batonnage”).
-
Flaske lagring: ca. 18 måneder.
-
Næse:
Forestil dig at, bølgebrus af sommerfrugter og blomstervæv stiger op af glasset:
-
Først slår en saftig bølge af moden fersken og abrikos dig med fuld kraft.
-
Dernæst folder subtile florale noter sig ud — limeblomst og hvide blomster med en let honningagtig parfumeret undertone.
-
Der er også et strejf af honning og tertiære aromaer som vanilje, som antyder fadlagringens bidrag.
-
Farven i glasset er gylden gul med undertoner af sollys, som om vinen bærer dagslys indeni.
Karakter:
-
Smagen er rund og generøs — vinøs, med fyldig tekstur og en cremet fornemmelse på tungen.
-
Der er frisk syre, men ikke overvældende; den balancerer den rigdom, der kommer fra frugt og fad fint.
-
Middelkrop med god kompleksitet: frugt, blomster og fad spiller sammen — man kan ane eksotiske frugttoner, blomster, et let krydret præg.
-
Eftersmag: rimelig lang, frisk men med varme, hvor frugten og de florale noter bliver hængende, og evt. lidt krydderi/bitterhed mod slutningen giver kant.
Velegnet:
-
Går godt til: lettere fiske- og skaldyrsretter, hvide kødretter, milde oste; også passende som aperitif.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 10-12º så de fine noter og friskhed træder frem.