Vinhusets historie starter med at oldefar Louis rejser til Amerika for at grave guld. Oldemor Teresa må blive hjemme i Piemonte for at passe familien, og holde liv i familiens vin produktion. Det lykkedes ganske godt, så da Louis atter vendet hjem med udbyttet i hånden, kunne han realisere familiens drøm om, at opkøbe og grundlægge vinhuset som vi kender i dag: Ferraris i Castagnole d´ Asti. Det er i dag stadig et familie drevet vinhus, med Lucca og Chiara ved roret. Lucca Ferraris er 4. generation i vinhuset. Lucca og Chiara er virkelig firstmover og super innovative.
De laver karakteristisk vin for området og lægger stort vægt på de gamle traditionelle druer for Piemonte, især druen Ruché, som er vigtig for deres signaturvine. Ruché druen bruges primært i Piemonte og dele af Frankrig. Lucca er kendt i Piemonte som ”MR. Ruché”, da ha produceret de mest bemærkelsesværdige Ruché-vine. De har gennem årene opkøbt flere marker og gårde beliggende på de mange små ”bjerg toppe” i det meget smukke område af Piemonte. De producerer kun vine fra egne marker.
2 produkter
Clàsic DOCG 2020 Ruché Castagnole Monferrato
NormalprisRuché Clàsic
Ferraris Agricola - Piemonte Castagnole Monferrato
Type: Rødvin
Årgang: 2020
Druer: Ruché
Kun udvalgte druer fra syd/vest vendte skråninger for et mere modens udtryk.
Fad:Alkohol gæring i ståltanke. Malolaktisk gæring i 54 hektoliter fransk ege tønde. Lagret i 500l. fransk egefade i 6 - 9 mdr. Derefter flaske 3 mdr. Ufiltreret.
Farve: Mørk Rubinrød
Næse: Elegant duft af modne bær og krydderier
Karakter: Rund og fyldig, elegant smag af Piemontes krydderier.
Velegnet: Det traditionelle italienske køkken, grillet kød og gode oste.
Alkohol: 14%
Serveringstemperatur: 12 - 18º
Vigna Del Parroco 2016 Ruché di Castagnole Monferrato DOCG
NormalprisVigna del Parroco
Ferraris - Piemonte Castagnole Monferrato
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Druer: Ruché
Druerne stammer fra modermarken af druesorten Ruché.
Fad: 4 mdr på franske egefade
Farve: Mørk Rubinrød med lidt lilla tone i kanten
Næse: Elegant og intens duft af modne mørke bær, modne blommer, sort peber og krydderier.
Karakter: Rund, fyldig og fløjlsblød, elegant smag af Piemontes krydderier. Let tør. Lav på syre med aromatisk og lang eftersmag.
Velegnet: Det traditionelle italienske køkken, grillet kød, lam og gode oste.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-18º