
Sutto er en virksomhed grundlagt af en stærk og aktiv familie. Familien er tæt forbundet med deres land og 100% dedikeret til at få de fineste og bedste druer dyrket på deres vingårde. Vinhuset ligger ikke langt fra Venedig i Po dalen. Området er et frodigt og frugtbart landbrugsområde, der er præget af gamle traditioner omkring dyrkning af vin. Der har været dyrket vin i dette område i mere end 2000 år.
Sutto familien har dyrket vin i området siden 1930, men har også gennem årene opkøbt jord bla. i området omkring Raboso Piave, hvor der producers mange store traditionelle vine, og højderne ved Conegliano-Valdobbiadene , der grænser op til Slovenien. Dette område er hjemland for Italiens bedste Prosecco. I Friulano Collio produceres nogle af verdens bedste hvide vine.
I dag er vinhuset en veludviklet og moderne virksomhed, der drives af brødrene Stefano og Luigi. De fremstiller vine af høj kvalitet. De dyrker jorden ud fra moderne principper, men stadig med respekt og stolthed for traditioner og naturen. Brødrene har også en anden stolthed, deres restaurant, Ca´ Landello, som regnes af en af det absolut bedste I Venedig området. De driver et hotel og 4 caféer, Osteria og har 2 vin-outlet i nærheden af Venedig. Familie, smag, vin og høj kvalitet er nøgleord.
www.sutto.it
4 produkter

Cabernet IGT della Venezie 2020
NormalprisCabernet IGT
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin stål gæring.
Årgang: 2020
Druer: Cabernet Sauvignon.
Lagring: Efter en mellem lang maceration og periodiske push downs lagere vinen i ståltanke indtil den er klar til at komme på flaske.
Farve: Dyb rubinrød.
Næse: Stærk karakter, kirsebær brombærmarmelade.
Karakter: Harmonisk, blød, vel balanceret med lette tanniner. Super saftig.
Velegnet: Kolde og varme kødretter.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º

Pinot Grigio IGT delle Venezie 2020
NormalprisPinot Grigio IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Pinot Grigio
Fad: Kold første maceration og soft press på duerne, anden maceration ved lidt højere temperatur forbliver mosten sammen med gæren og man laver en lees stirring hvor man på godt dansk røre rundt i “gryden” ståltanken ved jævne mellemrum indtil vinen er klar til at komme på flaske.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Markant duft af modne ferskner, stikkelsbær, Camille og friske krydderurter.
Karakter: Elegant, frisk og let tør, vel balanceret. .
Velegnet: Super til lette retter med krydderurter, også til fisk og skaldyr, gerne fra grill.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º

Chardonnay IGT delle Venezie 2020
NormalprisChardonnay IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Chardonnay
Fad: Gæring 8-10 timer i ståltank derefter lagres i ståltanke.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Fin aromatisk duft med noter af banan, abrikos, ananas og søde gule blomster.
Karakter: Blød, rund, frugtig og frisk.
Velegnet: Som starter, til fjerkræ, fisk og lette oste.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º

Merlot IGT delle Venezie 2018
NormalprisMerlot IGT
SUTTO / Venedig
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Druer: Merlot
Lagring: Efter en mellem lang maceration og periodiske push downs lagere vinen i ståltanke indtil den er klar til at komme på flaske.
Farve: Dyb rubinrød.
Næse: Røde frugter, blomme, kirsebær, krydderier som peber og kanel.
Karakter: Intens med modne røde frugter og tanniner.
Velegnet: Fyldige salater, god burger, rødt kød og mørkt fjerkræ.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 12-18º