10 produkter

Bisou 2021 Piemonte Viognier DOC
NormalprisBisou DOCG
-
Druetype: 100 % Viognier. (Hvidvin)
-
Produktionsområde: Castagnole Monferrato, Asti, Piemonte, Italien
-
Jordbund: Blandt andet ler og rød sand
-
Højde over havet: cirka 250 meter.
-
Udbytte: forholdsvis lavt, for at fremelske god koncentration.
-
Gærings‐/lagringsproces:
-
Blid presning af druerne.
-
1/3 fermenteret på nye tonneaux (egetræsfade), 2/3 i ståltanke.
-
Modning over mindst 12 måneder på bærmen (“fine lees”) med regelmæssig omrøring (“batonnage”).
-
Flaske lagring: ca. 18 måneder.
-
Næse:
Forestil dig at, bølgebrus af sommerfrugter og blomstervæv stiger op af glasset:
-
Først slår en saftig bølge af moden fersken og abrikos dig med fuld kraft.
-
Dernæst folder subtile florale noter sig ud — limeblomst og hvide blomster med en let honningagtig parfumeret undertone.
-
Der er også et strejf af honning og tertiære aromaer som vanilje, som antyder fadlagringens bidrag.
-
Farven i glasset er gylden gul med undertoner af sollys, som om vinen bærer dagslys indeni.
Karakter:
-
Smagen er rund og generøs — vinøs, med fyldig tekstur og en cremet fornemmelse på tungen.
-
Der er frisk syre, men ikke overvældende; den balancerer den rigdom, der kommer fra frugt og fad fint.
-
Middelkrop med god kompleksitet: frugt, blomster og fad spiller sammen — man kan ane eksotiske frugttoner, blomster, et let krydret præg.
-
Eftersmag: rimelig lang, frisk men med varme, hvor frugten og de florale noter bliver hængende, og evt. lidt krydderi/bitterhed mod slutningen giver kant.
Velegnet:
-
Går godt til: lettere fiske- og skaldyrsretter, hvide kødretter, milde oste; også passende som aperitif.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 10-12º så de fine noter og friskhed træder frem.

Bisou 2020 Piemonte Viognier DOC
NormalprisBisou DOCG
-
Druetype: 100 % Viognier. (Hvidvin)
-
Produktionsområde: Castagnole Monferrato, Asti, Piemonte, Italien
-
Jordbund: Blandt andet ler og rød sand
-
Højde over havet: cirka 250 meter.
-
Udbytte: forholdsvis lavt, for at fremelske god koncentration.
-
Gærings‐/lagringsproces:
-
Blid presning af druerne.
-
1/3 fermenteret på nye tonneaux (egetræsfade), 2/3 i ståltanke.
-
Modning over mindst 12 måneder på bærmen (“fine lees”) med regelmæssig omrøring (“batonnage”).
-
Flaske lagring: ca. 18 måneder.
-
Næse:
Forestil dig at, bølgebrus af sommerfrugter og blomstervæv stiger op af glasset:
-
Først slår en saftig bølge af moden fersken og abrikos dig med fuld kraft.
-
Dernæst folder subtile florale noter sig ud — limeblomst og hvide blomster med en let honningagtig parfumeret undertone.
-
Der er også et strejf af honning og tertiære aromaer som vanilje, som antyder fadlagringens bidrag.
-
Farven i glasset er gylden gul med undertoner af sollys, som om vinen bærer dagslys indeni.
Karakter:
-
Smagen er rund og generøs — vinøs, med fyldig tekstur og en cremet fornemmelse på tungen.
-
Der er frisk syre, men ikke overvældende; den balancerer den rigdom, der kommer fra frugt og fad fint.
-
Middelkrop med god kompleksitet: frugt, blomster og fad spiller sammen — man kan ane eksotiske frugttoner, blomster, et let krydret præg.
-
Eftersmag: rimelig lang, frisk men med varme, hvor frugten og de florale noter bliver hængende, og evt. lidt krydderi/bitterhed mod slutningen giver kant.
Velegnet:
-
Går godt til: lettere fiske- og skaldyrsretter, hvide kødretter, milde oste; også passende som aperitif.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 10-12º så de fine noter og friskhed træder frem.

Pinot Grigio IGT delle Venezie 2023
NormalprisPinot Grigio IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2023
Druer: Pinot Grigio
Fad: Kold første maceration og soft press på duerne, anden maceration ved lidt højere temperatur forbliver mosten sammen med gæren og man laver en lees stirring hvor man på godt dansk røre rundt i “gryden” ståltanken ved jævne mellemrum indtil vinen er klar til at komme på flaske.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Markant duft af modne ferskner, stikkelsbær, Camille og friske krydderurter.
Karakter: Elegant, frisk og let tør, vel balanceret. .
Velegnet: Super til lette retter med krydderurter, også til fisk og skaldyr, gerne fra grill.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º

Chardonnay IGT delle Venezie 2023
NormalprisChardonnay IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Chardonnay
Fad: Gæring 8-10 timer i ståltank derefter lagres i ståltanke.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Fin aromatisk duft med noter af banan, abrikos, ananas og søde gule blomster.
Karakter: Blød, rund, frugtig og frisk.
Velegnet: Som starter, til fjerkræ, fisk og lette oste.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º

Pinot Grigio IGT delle Venezie 2022
NormalprisPinot Grigio IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2022
Druer: Pinot Grigio
Fad: Kold første maceration og soft press på duerne, anden maceration ved lidt højere temperatur forbliver mosten sammen med gæren og man laver en lees stirring hvor man på godt dansk røre rundt i “gryden” ståltanken ved jævne mellemrum indtil vinen er klar til at komme på flaske.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Markant duft af modne ferskner, stikkelsbær, Camille og friske krydderurter.
Karakter: Elegant, frisk og let tør, vel balanceret. .
Velegnet: Super til lette retter med krydderurter, også til fisk og skaldyr, gerne fra grill.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º

Chardonnay IGT delle Venezie 2022
NormalprisChardonnay IGT
SUTTO / Venedig
Type: Hvidvin
Årgang: 2020
Druer: Chardonnay
Fad: Gæring 8-10 timer i ståltank derefter lagres i ståltanke.
Farve: Strågul med friskt grønt skær.
Næse: Fin aromatisk duft med noter af banan, abrikos, ananas og søde gule blomster.
Karakter: Blød, rund, frugtig og frisk.
Velegnet: Som starter, til fjerkræ, fisk og lette oste.
Alkohol: 13%
Serveringstemperatur: 8-12º